المقادير:
ديك رومي
3/ 4 كوب زيت زيتون
2 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2 ملعقة صغيرة ريحان مجفف
ملعقة صغيرة مريمية
معجون طماطم
ملح وفلفل أسود
2 كوب ميه
بهارات
الطريقة:
1- سخّني الفرن على درجة حرارة 325
2- نظّفي الديك الرومي كويس، وتبّليه من الداخل بالملح والفلفل الأسود والبهارات
وحطّيه في الصينية اللي هتسوّيه فيها، بس يُفضّل إنها تكون بغطاء
3- في وعاء صغير، اخلطي زيت الزيتون مع الثوم والريحان والمريمية ومعجون الطماطم
والملح والفلفل الأسود، وباستخدام فرشاة وزّعي الخليط على الديك الرومي
من الخارج، وسيبيه لمدة 4 ساعات أو أكتر علشان يتّبل
4- صبّي الميه في الصينية اللي فيها الديك الرومي وغطّيها، ودخّليها الفرن
5- سيبيه في الفرن لمدة 3 ساعات ونصف تقريبا، أو لغاية ما تحسّي إنه استوى
تماما، بس خلّي بالك إن صدر الديك يكون لتحت علشان ده أكتر جزء بيحتاج
لسوى وحرارة عالية، وبعد ساعتين اقلبيه على الناحية التانية علشان لونه يبقى
واحد من كل الجهات
6- بعد كده خرّجي الصينية من الفرن، وحطّي الديك في طبق التقديم،
وممكن تزيّنيه بشرائح البرتقال أو الليمون
وبالهنا والشفا